Boróka visszérrel


Leírás Boróka illóolaj, Aromax A boróka illóolajat Aetheroleum juniperi a ciprusfélék családjába tartozó közönséges boróka Juniperus communis érett álbogyóiból vízgőz-desztillációval nyerik ki.

boróka visszérrel

Az olaj színtelen vagy halványsárga színű, fűszeres és a terpentinre emlékeztető illatú. A VIII.

boróka visszérrel

Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos borókaolaj egyebek mellett fertőtlenítő, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, köptető, vizelethajtó és bőrvörösítő a bőr és a bőralatti szövetek keringését fokozó hatásokkal rendelkezik.

Terápiás és kozmetikai célú alkalmazása egyaránt ismert. Leggyakrabban különböző eredetű krónikus mozgásszervi megbetegedések kezelésre használják bedörzsölőszerek, pakolások, valamint masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként.

boróka visszérrel

Az illóolaj vizelethajtó tulajdonsága salaktalanító hatású boróka visszérrel készítményekben hasznosítható pl. Az olaj gyulladáscsökkentő boróka visszérrel epecseppek alkotórészeként is értékesítik. A borókaolaj alkalmazásának ugyancsak fontos területeként említhetők a különféle légúti megbetegedések pl.

boróka visszérrel

A borókaolaj nem toxikus, nagyon boróka visszérrel irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, nem abortív ezért a hatásért az áltermések egyéb, nem illékony vegyületei a felelősek! Az olajat lehetőleg frissen használjuk, mert a fenyőolajokhoz hasonlóan a ciprusfélék olajai is viszonylag gyorsan oxidálódnak. Latin név: Juniperus communis Illat: fűszeres, borsra és fenyőre emlékeztető Javasolt alkalmazás: párologtatásra-felfrissíti a nehéz, cigarettafüstös levegőt, bedörzsölésre, vitalizáló, frissítő fürdő, valamint lábfürdő készítéséhez Kiszerelés: 10 ml.

boróka visszérrel