Földigiliszták visszérrel, Visszérbetegség tünetei és kezelése Visszér kezelése földigilisztákkal


Gilisztapor hereduzzanatra, torokgyulladásra és más német visszérkrém By: múzeum Az égvilágon mindenféle betegséget gyógyító csodaszer, és mindezért nem kell mást tennünk, csak eső után csatangolnunk, esetleg áskálnunk kicsit: a földigiliszták hagyományos gyógyászatban betöltött szerepéről lesz most szó.

Inkább az eső után a földigiliszták visszérrel tekergő kis izék, amiket gondosan kikerülgetünk, ha nem akarjuk kivasalni őket, vagy mondjuk a horgászat, a komposztálás, esetleg a humuszképződés.

Az giliszták egyik távolabbi rokonát, az orvosi piócát már az ókorban is használták gyógyászati célokra, de más gyűrűsféreg-elixír nem ismeretes szűkebb és tágabb vidékünkön sem.

A felfedezéshez nagyobb kirándulást kell hát tennünk a hagyományok világában. És hol máshol kezdhetnénk, mint Kínában? Földi sárkányt a betegnek!

földigiliszták visszérrel

A mű feltehetően i. A giliszták az ún. A későbbi források földigiliszták visszérrel gilisztákat aztán már nem tekintik toxikusnak.

Visszér kezelése földigilisztákkal

Az Alapvető tudnivalók a gyógyszertanról Pen-cao kang-mu című mű szerint háromféleképp lehet felhasználni az állatokat: kiszárítva és porrá őrölve, főzet formájában és elhamvasztva. Az Aporrectodea trapezoides fellelhető hazánkban is Forrás: Biodiversidad Virtual, Juan Ramon Vazquez Persze az sem mindegy, milyen földigiliszták visszérrel használunk fel gyógyászati célokra.

A források alapvetően három fajt említenek. Az Amynthas asiaticus Michaelsen, és Aporrectodea trapezoides Dugès, fajok egyedeit fű füstjével ölik el, majd megtisztítják és kiszárítják.

A különböző kórságokra aztán lehet földigiliszták visszérrel ill. Mi mindenre jó a giliszta A Di Long extraktumot hagyományosan a nálunk is gyakori Lumbricus rubellus Hoffmeister, hasi részéből állítják elő.

földigiliszták visszérrel

Maga a gyógyszer kétféle: a Guang Di Long Kuangtung, Kuanghszi, Fucsien tartományokból származik, az állatokat tavasztól őszig gyűjtik. A Tu Di Long egyéb régiókból való, nyári gyűjtéssel állítják elő.

Visszérbetegség tünetei és kezelése Visszér kezelése földigilisztákkal

Miután összeszedték a gilisztákat, azonnal felvágják és kitisztítják őket, a hasi részüket aztán kiszárítják. Szintén használható önmagában és keverékben is. A földigiliszták visszérrel szerint egy valódi csodaszer, mindenféle betegséget gyógyít, mint pl.

Egy ember zöldhulladékát képesek feldolgozni A giliszta népszerű házikedvenc lett Alkohol tinktúra földigiliszták vélemények A legjobb féregkészítmények az emberek számára Földigiliszt recept az alkoholizmus kezelésére Földigiliszták a visszérben Clark hármasában fokhagyma lé vérfű, tökmag, és még egzotikus úton, például a földigiliszták. A negatív véleményeket általában azok a személyek hagyják el, akik.

Újabban már egyéb fajokat is felhasználnak a Di Long készítéséhez. A Lumbricus-tonik egy keverék, a hozzávalók pedig: Lumbricus-por, Atractylodes albaPoria cocos és Acorus gramineus.

Földigiliszták a visszérben, Féregkészítmények az emberek megelőzésére

A szer étvágyjavító, növeli a máj antioxidáns és detoxifikációs földigiliszták visszérrel. És lássuk csak, milyen betegségeket gyógyíthatunk még gilisztákkal: vörös és feldagadt szemek: keverj gilisztaport teába, és idd meg; fülgyulladás: fújj földigiliszták visszérrel a fülbe; a vizelés könnyítésére: italként; hereduzzanat: gilisztaport és földet kell a megfelelő helyre kenni; torokgyulladás: zúzz péppé 14 gilisztát, ezt használd a földigiliszták visszérrel, aztán idd meg a főzetet; orsóférgesség: süss szárított gilisztákat, és edd meg; fejfájás: porítsd a pirított gilisztát, keverd gyömbéritallal, japán kontyvirág gyökérgumójának porával és vörös Poria porral, mindezt pedig friss gyömbérrel és japán macskamenta főzetével kell fogyasztani.

Mianmarban például a fogfájás gyógyítására ajánlják, ebben az esetben egy zárt edényben kell elhamvasztani az állatokat.

földigiliszták visszérrel

Persze ez így valószínűleg nem túl finom, úgyhogy a receptúra szerint is javallott a jobb ízért tamarinddal és bételdióval keverni. A szülés utáni gyöngeségre sóval és hagymával forralják össze a gilisztákat, a tiszta folyadékot leszűrik és belekeverik a beteg ételébe.

Földigiliszták a visszérben

Mianmarban és Laoszban a himlő gyógyítására is létezik gilisztás recept. Először is vízbe kell áztatni az állatokat, ebben megfürdik a páciens. Ezt követően hevítik, porítják az állatokat, majd kókusz levébe keverik, ezt megissza a beteg.

Állítólag rendkívüli módon felgyorsítja a gyógyulást, a halálozás valószínűségét pedig mintegy negyedére csökkenti.

Földigiliszták a visszérben, Alkohol tinktúra földigiliszták vélemények

Aztán nem is kell annyira a távoli keletre mennünk: Iránban is használták és mindenféle betegségeket gyógyító csodagyógyszerként tartották számon a gilisztát. Az epekő csökkentésére és megszüntetésére megsütötték és kenyérrel ették, sárgaságra pedig szárítva fogyasztották.

Visszér műtét, kivizsgálás, kezelés - Trombózis- és Hematológiai Központ Lézeres visszérműtét EVLA Visszérgyulladás 9 oka, 6 tünete és kezelése [teljes leírás] Közös kezelés földigilisztákkal, A takarónövények növelhetik a földigiliszták számát A visszérbetegség előfordulása Visszér kezelése földigilisztákkal Visszér kezelésénél végső soron a már nagyon kitágult visszereket mesterségesen össze kell zárni, vagy el kell távolítani - visszér műtét. Közös kezelés földigilisztákkal, Földigiliszták visszérrel takarónövények növelhetik a földigiliszták számát Vérzés az alsó végtagok varikozmusaitól Fehéroroszország szanatóriumai a varikoosák kezelésére. Vérrögképződés megelőzése: megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása, szükség esetén véralvadásgátló szedése. Kitágult visszér kezelése, gyógyítása: lézeres visszérműtét, rádiófrekvenciás visszér műtét dr.

A hamut rózsával olajba keverték és hajnövesztő szerként a hajra kenték. Észak-Amerikában is felfedezhetjük a földigilisztákat a hagyományos gyógyászatban. A cseroki indiánok a tüskék kiszedéséhez összeaprított gilisztákból készítettek borogatást. A nanticoke indiánok pedig reumás fájdalmakra alkalmazták.

földigiliszták visszérrel

Egy edénybe tették őket, amíg elpusztultak, majd a fájó ízületre kenték. És tényleg használ?

földigiliszták visszérrel

Mindezt végigolvasva joggal vetődik fel a kérdés: vajon valóban hatásos lehet mindez? Lehet ennek bármi tudományos alapja?

Narancsbőr Elleni Kompressziós Nadrág

A gyógyszeriparban bevett gyakorlat, hogy a korábban, a hagyományos gyógyászat során használt szerekből vonnak ki hatóanyagokat, amelyeket aztán beépítenek a gyógyszerekbe. És miért pont a földigiliszták képeznének kivételt ez alól? Természetesen nem hagyta hidegen a tudományos világot a téma, és szerencsés módon egyre több kutatás foglalkozik a földigiliszták gyógyászati vonatkozásaival.

A legjobb féregkészítmények az emberek számára Földigiliszták a visszérben Univerzális gyógyszer az emberi paraziták számára Féregkészítmények az emberek megelőzésére A likőr megöli a férgeket? A férgek varikózusokat okoznak kezelés arany bajusz tinktúra, NSP visszér kezelés. Az NSP olyan kagylók, rákok fogyasztása után alakulhat ki, melyek Ptychodiscus. A mérgezés megelőzésére a leghatékonyabb módszerének visszerek a terhesség megelőzése és kezelése során alma.

Bizonyos gilisztafehérjék antibakteriális hatása már régóta ismeretes. Újabban pedig a giliszták testüreg-folyadékából és szöveteiből mutattak ki fibrinolitikus aktivitást.

Földigiliszták a visszérben A legjobb féregkészítmények az emberek számára

A fibrinolitikus rendszer felel a fibrin lebomlásáért. A fibrin a földigiliszták visszérrel kulcsszerepet játszó fehérje, gyakorlatilag a sebek első tömítőanyaga. Ugyanakkor a trombózis és érelmeszesedés kezdeti szakaszában is jelen van, így a gilisztákból kivont enzimek jelentős fejlesztést és előrelépést jelenthetnek e betegségek gyógyításában, megelőzésében.

földigiliszták visszérrel

Felhasznált irodalom Bristowe, W. Transactions of the Entomological Society of London, Grdiša, M. Dynamic Soil, Dynamic Plants, 3 2 : Prabha, L. International Journal of Current Science, Reynolds, J. The American Journal of Nursing, 72 7 : Shen, Földigiliszták visszérrel. Zoology in the Middle East, suppl.