Thrombophlebitis kezelése


A fogamzásgátló használata Hormonpótló kezelés alkalmazása Azokat az embereket, akik jelentős időt töltenek a kórházban, nagy kockázatnak tekintenek, mivel ezeknek a tényezőknek általában többnek is megfelelnek.

thrombophlebitis kezelése

A terhes nőknek, az idősebb felnőtteknek és a hosszú távú kezelésre szorulóknak tisztában kell lenniük a thrombophlebitis kialakulásának lehetőségével. Lehetséges szövődmények Ritkán fordul elő, hogy a felszíni thrombophlebitisnél bármilyen szövődmény alakul ki, mivel ezeknek a felszínes vénáknak hiányoznak thrombophlebitis kezelése környező izmok.

A DVT segítségével a környező izmok összenyomhatják és kiszoríthatják a vérrögöt.

thrombophlebitis kezelése

Ha az alvadék a tüdőbe jut, tüdőembóliát thrombophlebitis kezelése - az alvadék elzárja az artériát, és gyakran életveszélyes. Azoknál az embereknél, akiknek korábban DVT-je volt, fennáll a posztflebitikus vagy poszt-trombotikus szindróma kialakulásának veszélye.

Thrombophlebitis és visszér

Azok a személyek, akik ebben a szindrómában szenvednek, rendkívüli fájdalmakkal járnak, amelyek fogyatékosságot okozhatnak. Duzzanat és általános nehézségérzet gyakran kíséri ezt a fájdalmat.

  • Visszér kezelése rugalmas kötésekkel
  • Visszérgyulladás trombózissal (thrombophlebitis)
  • Túrázás visszérrel
  • Az érintett véna elhelyezkedhet a bőrhöz közel, ilyenkor felszínes thrombophlebitisről beszélünk, de lehet mélyen az izmokban is mélyvénás trombózist okozva.

Diagnózis Az orvosoknak számos lehetőségük van a thrombophlebitis diagnosztizálására vagy visszér és okai. Kezdhetik a bőr felszínéhez közeli vénák vizsgálatával.

Ha nem tudják megerősíteni a diagnózist, használhatnak ultrahangot. Ez nemcsak a thrombophlebitis felfedezésében hatékony, de különbséget tud tenni a felszínes és a DVT között is.

Visszérgyulladás trombózissal (thrombophlebitis)

Alternatív megoldásként néhány orvos vérvizsgálatot rendel el a D-dimer magasabb szintjének keresése érdekében. A legtöbb olyan embernek, akinek magas a D dimer szintje, van valamilyen vérrög. Ez a teszt olyan személyt is képes azonosítani, akinek valószínűleg ismételten kialakul a thrombophlebitis.

thrombophlebitis kezelése

Gyógyszerek A thrombophlebitis típusától és súlyosságától függően az orvosok különféle kezelési lehetőségeket alkalmazhatnak. A leggyakoribbak a vérhígító vagy alvadékoldó gyógyszerek.

  1. Visszerek kezelése terhesség után
  2. Vigye át az egészséget a visszerekről
  3. Gyógyszer infúzió vagy i.

A vérhígítók esetében a betegeknek pontosan be kell tartaniuk a vényköteles utasításokat, vagy súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Az orvosok általában a vérrögoldó gyógyszereket tartják fenn a DVT súlyos eseteire, általában túl nagy, túl mély vagy veszélyes helyen, például a tüdőben.

thrombophlebitis kezelése

Műtétek A gyógyszerek mellett egyeseknek műtétre lehet szükségük. Azoknál az embereknél, akik nem tudnak vérhígítót szedni, általában szűrőre van szükség, amelyet a vena cava-ba helyeznek, hogy megvédjék a tüdőt a laza vérrögöktől.

thrombophlebitis kezelése

Általában a sebész eltávolítja ezt a szűrőt, ha már nincs rá szükség. A felszínes thrombophlebitis esetén egyes sebészek a visszér eltávolítását választják kis bemetszések sorozatával.

A thrombophlebitis kivizsgálása, kezelése

A test mélyén lévő nagyobb vénák kezelik a keringő vért, amely az eltávolított vénákon ment volna keresztül. Néha az érintett végtagok egyszerű emelkedése enyhítheti a felszíni thrombophlebitist. A DVT-ben szenvedőknek beszélniük kell egy orvossal a végtagok emelkedéséről.

Phlebitis (Superficial Thrombophlebitis) Explained

Néhány orvos kompressziós ruházatot ír elő, például harisnyát. Ezek a kiegészítők csökkenthetik a meglévő vérrögök tüneteit és megakadályozhatják a többiek képződését.

A thrombophlebitis okai, jelei és kezelése

A thrombophlebitis megelőzése Bár nincs biztos módszer a thrombophlebitis megelőzésére, az emberek lépéseket tehetnek a kockázat csökkentése érdekében. A séták ideális módja annak, hogy aktív maradhasson, és megakadályozza az alvadékok kialakulását. A repülőgépeken, vonatokon vagy buszokon közlekedő embereknek időnként át kell járniuk a folyosókat.

A sofőröknek óránként meg kell állniuk, kiszállniuk és mozogniuk. Otthon tartózkodása alatt a thrombophlebitis által veszélyeztetetteknek óránként többször hajlítaniuk kell a thrombophlebitis kezelése, vagy a talajhoz kell nyomni a lábukat.

A kiszáradás megelőzése érdekében mindenkinek rendszeresen kell inni vizet és egyéb thrombophlebitis kezelése.