Visszér torna. Visszér torna, vénás torna


visszér torna a kompressziós harisnya gyógyíthatja a visszereket

A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal. A vénás tornát mindig helyes légzéstechnikával végzett légző gyakorlatokkal kell kombinálni, mert a hasi légzés fokozza a visszér torna visszaáramlását!

visszér torna visszér kezelés összeesküvésekkel

A gyakorlatokat a légzés ritmusában végezzük. Hanyattfekvésben végezzük a következő feladatokat: Végtagok nyújtott helyzetben, lábujjakat bekarmoljuk, kinyújtjuk Lábak nyújtva, lábfejet lefeszítjük, visszahúzzuk integetünk Lábak nyújtva, talpakat egymás felé fordítjuk, majd kifordítjuk lábakat váltva talpra húzzuk lábak talpon, egyik lábat kinyújtjuk a comb folytatásában, majd talpra tesszük, csere lábak talpon, egyiket hashoz húzzuk, visszér Tolstikhin a magasba, vissza hashoz húzzuk, talpra letesszük.

visszér torna visszér és érelmeszesedés

Másik lábbal ua. A lábat nyújtva emeljük, letesszük, csere A lábat nyújtva emeljük, közben integetünk a lábfejjel, integetve hozzuk le, csere.

visszér torna tejgomba visszér

A gyakorlatokat többször ismételjük. Az ismétlésszám mindig az aktuális állapot és az alkati adottságok függvénye.

visszér torna tabletták visszér amelyek jobbak

A fokozatosság elvét visszér torna betartani! Kezdetben érdemes igénybe venni gyógytornász szakember segítségét.

Visszérre, ödémára, pangó nyirokutakra gyakorlatsor - jóga gyakorlás

A gyakorlatokat nem csak a panaszos végtaggal, hanem a másikkal is javasolt végezni. Derékpanaszosaink fokozottan figyeljenek, hogy a végtaggyakorlatokkal ne terheljék túl az ágyéki gerincet.